Report

Ani napotřetí to nevyšlo. Tygři se z jihu Moravy vracejí s prázdnou

Brno/Liberec — Třetí střet s brněnskou Kometou, stejně jako ty poslední, neměl pro Tygry vítěznou koncovku. Jihomoravané uzmuli brzké vedení, na nějž ještě náš tým dokázal reagovat trefou Tomáše Filippi. To byla však jediná tygří branka na horkém brněnském ledě, na kterém šelmy podlehly 1:4.

Úvod utkání nešel podle libereckých představ. Už ve čtvrté minutě se totiž od modré napřáhnul Gazda, jehož ránu usměrnil do branky na brankovišti osamocený Tomáš Marcinko. Tygři se pak sice výkonnostně zvedli, odpověď na inkasovanou branku ale ještě hledali.

A nakonec ji i našli. Ve druhé třetině totiž sešlápli plyn na podlahu až se jejich snahy propsaly i do skóre. V čtyřiatřicáté minutě si Tomáš Filippi nabruslil na osu hřiště, odkud konečně propálil domácího Kavana. Do třetí třetiny se tedy šlo za vyrovnaného stavu.

Vedení ale Kometě vrátil zpět její kapitán, Martin Zaťovič. Ten dostal pas do úniku od Ščotky a bekhendovým blafákem překonal Paříka. Šelmy poté bušily do moravské defenzívy, další puk za brankovou čáru však nedostaly. Následného obratu ve hře pak využil Jakub Flek, jenž ujel všem libereckým hráčům. Tygři to poté zkoušeli při hře bez brankáře, v ní se však trefil Kristián Pospíšil, který definitivně zpečetil osud utkání.


FOTO: Vít Godla

Trainerstimmen

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„Nehodnotí se nám to lehce, vzhledem k tomu, že jsme si v průběhu utkání vytvořili mnoho šancí. Neměli jsme sice ideální vstup do zápasu, ale zhruba od desáté minuty jsme se s tím dokázali vyrovnat i přesto, že jsme kvůli marodce nebyli v úplně ideální sestavě. Musíme tedy poděkovat celé kabině, neboť během padesáti minut utkání jsme si vytvářeli četné množství šancí, které jsme ale bohužel neproměnili. Také jsme mohli být aktivnější, ale i přesto kabině patří velký kredit. Vzdor tomu, že tentokrát si body neodvážíme."
Jiří Oťoupalík
HC Kometa Brno
„Musím říci, že to bylo velice těžké utkání. Začali jsme velmi dobře, prvních deseti minut jsme hráli velmi aktivně, měli jsme hodně šancí a dali jsme první gól. Postupně jsme se ovšem poněkud vytráceli z ledu. Liberec začal přebírat iniciativu a postupně nás dostával pod tlak. Prakticky celou druhou třetinu jsme byli pod tlakem, ale naštěstí nás svým skvělým výkonem podržel Honza Kavan, stejně jako v celém utkání. Rozhodující moment nastal během třetí třetiny, kdy jsme si k naší hře něco řekli, protože bylo jasné, že musíme něco změnit. Začali jsme být opět aktivnější. Ve chvíli, kdy to na sebe vzal Martin Zaťovič, když proměnil tu šanci, se hra z naší strany uklidnila a zápas jsme nakonec dotáhli do vítězného konce. Jsme velice rádi za získané tři body."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner